Suikerrock voegt nog 4 namen toe aan de toch al indrukwekkende affiche van zaterdag 30 juli. De organisatie mikt met het programma van die dag resoluut op het jonge Studio Brussel-publiek.



Openers zijn het Gentse Teddiedrum en singer/songwriter Sherman. Beide debuterende bands scoren op dit moment gigantische radiohits met respectievelijk ‘Miami’ en ‘On your side’.

Ook De Jeugd Van Tegenwoordig is terug van de partij, en doet het met hun laatste album ‘De lachende derde’ sterker dan ooit. Singles ‘Sterrenstof’ en ‘Elektrotechnique’ werden grijsgedraaid en noteerden zelfs in de Ultratop. De hoogste plaats van deze vier toevoegingen is weggelegd voor Zornik.

De band rond Idool jurylid Koen Buysse is terug van weggeweest met het album ‘Satisfaction Kills Desire’, en een nog steeds ijzersterke live-reputatie.

De nieuwste single ‘Pin Me Down’ is op weg om het absolute record van 9 nummer 1’s te vestigen in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel!
Samen met de reeds bevestigde kleppers Heather Nova, Moby en Basement Jaxx (dj-set) vormt dit een knalaffiche! Daarmee is ook het programma van het Suikerrock hoofdpodium afgerond.

Teddiedrum
 Jason Dousselaere en Dijf Sanders van Teddiedrum hebben met het disco/electropopnummer ‘Miami' een hit te pakken. Het grote publiek leerde Jason Dousselaere en Dijf Sanders kennen toen ze nog samenspeelden in The Violent Husbands, de groep waarmee ze verscheidene keren te zien waren in het Eén-programma ‘Zo is er maar één'. Teddiedrum is het andere alter-ego van deze naar Gent uitgeweken Beernemnaar en Bruggeling, één met een hoek af.

Het oorspronkelijke idee was om met een teddybeer drumstel, een GameBoy, een Casiogitaar en een Commodore 64, hoekige, futuristische dance te maken. Ondertussen hebben ze dat project laten varen. De song primeert nu en in functie daarvan grijpen ze naar de geschikte instrumenten. Soulwax was zo onder de indruk van het frisse geluid van Teddiedrum, dat ze hen prompt uitnodigden op hun SoulwaX-Mas show. Studio Brussel en FM Brussel hebben de debuutsingle ‘Miami' omarmd en draaien dit catchy electropopnummer grijs in hun dagprogrammering.

Sherman
'On your side' is zo een nummer dat je na één beluistering niet meer uit je hoofd krijgt. Heel pakkend en met zo een onweerstaanbaar refrein dat je het ongetwijfeld al onbewust hebt meegezongen.

De single is het eerste tastbare wapenfeit van Sherman, het alter ego van de jonge Gentenaar Steven Bossuyt. Steven voelt al erg vroeg de drang om nummers te schrijven en hoopt er ooit van te kunnen leven. Maar anders dan de meeste slaapkamerartiesten gaat hij ook echt voor zijn droom. Hij woont op een mini-appartementje in Londen dat hij betaalt met horecajobs.

Na zijn werkuren speelt hij op alle locaties waar hij mogelijk ontdekt kan worden, en het levert hem alvast een sessie op voor BBC Radio 2. EMI-artiest Jeroen Swinnen ziet als producer wel graten in de single 'On your side'. Terecht, want deze hit is ondertussen niet meer van de radio weg te denken.

De Jeugd Van Tegenwoordig
Watskeburt?!. Het is de zomer van 2005, en de ‘Dikke Van Dale’ is een woord rijker. De eerste single van De Jeugd Van Tegenwoordig groeit uit tot de onbetwiste zomerhit van dat jaar. Na ‘Watskeburt’ werd De Jeugd van Tegenwoordig snel bestempeld tot eendagsvlieg. Vijf jaar later haalt het excentrieke kwartet andermaal hun neus op voor die titel.

Het nieuwe album ‘De lachende derde’ staat weer vol leipe beats van de Neger Des Heils (Bas Brom). Willie Wartaal, Vieze Fur en Fabergé spuien als vanouds hun absurde raps die balanceren tussen branie, eerlijkheid, humor en brutaliteit. Singles ‘Sterrenstof’ en ‘Elektrotechnique’ mogen inmiddels toegevoegd worden aan de lijst van klassiekers zoals ‘Datvindjeleukhe’, ‘Buma in Mijn Zak’, ‘Hollereer’ en ‘Deze donkere jongen komt zo hard’.

Live klinken ze nog meer op mekaar ingespeeld dan tijdens hun vorige legendarische doortochten op de grote festivalpodia van België en Nederland. Het totaalplaatje klopt bij De Jeugd en ‘De lachende derde’ is de vervolmaking van hun unieke stiel. Wie het laats lacht, lacht het best, en de Jeugd Van Tegenwoordig is de lachende derde!

Zornik
Een Mia Award voor beste rockgroep, 4 keer Rock Werchter, 2 keer Suikerrock, Pukkelpop, talloze hits, 13 TMF Awards, honderden concerten, 1 platinum en 3 gouden albums: Zornik is afgetekend één van België’s meest succesvolle rockgroepen van het afgelopen decennium! Na een zelf opgelegd sabbatjaar, 15 concertloze maanden en een laatste album dat dateert uit 2007, is Zornik ontwaakt uit zijn winterslaap.

Op 19 mei 2010 bracht de band zijn eerste single uit sinds eind 2008. Het krachtige ‘Walk’ was de beloftevolle voorbode van hun vijfde studio album ‘Satisfaction kills desire’ dat in het najaar van 2010 verscheen. Een bijzonder samenhangende plaat waarmee Zornik zichzelf weer op de muzikale kaart gezet heeft. Live knalt de groep als nooit tevoren, en het nieuwe werk kan zich probleemloos meten met klassiekers als ‘It's so unreal ‘, ‘Goodbye ‘ en ‘Scared of yourself ‘.

Scoren doen ze niet alleen met hun muziek: De controversiële videoclip van de tweede single ‘The Enemy’ heeft onlangs nog op het European Film Festival in Parijs de prijs voor beste videoclip gewonnen. De nieuwste single ‘Pin Me Down’ is op weg om het absolute record van 9 nummer 1’s te vestigen in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel!

Suikerrock viert in 2011 zijn 25ste editie. Het festival vindt plaats in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor deze jubileumeditie:
MAINSTAGE (Grote Markt)

Donderdag 28 juli
• Soulsister
• Tom Jones
• (Dj: Dirk Stoops)
Vrijdag 29 juli
• Triggerfinger
• Iggy & The Stooges
• Deep Purple with The Neue Philharmonie Frankfurt
• (Dj: Studio Brussel, De Afrekening)

Zaterdag 30 juli
• Teddiedrum
• Sherman
• De Jeugd Van Tegenwoordig
• Zornik
• Heather Nova
• Moby
• Basement Jaxx (dj-set)

Zondag 31 juli
• Tom Dice
• Tom Helsen
• Bart Peeters
• Natalia
• The Baseballs
• Roxette

MANIACS STAGE (Veemarkt)
JIM & SonicAngel

Info over Suikerrock: www.suikerrock.be